Auto inruilen/verkopen

Auto Inruilen of zelf verkopen?

Inruilen of verkopen

Wat kan ik doen met mijn oude auto?
Er zijn verschillende mogelijkheden, de auto kan ingeruild worden bij verschillende bedrijven. Natuurlijk rekenen deze bedrijven een marge/provisie op de auto en krijg je nooit het zelfde bedrag terug indien je ervoor kiest om de auto zelf te verkopen. De auto kan ook direct verkocht worden aan bedrijven zoals “Wij kopen auto’s” of ”ik wil van mijn auto af ” voordeel hiervan is, dat er meteen geld terug gegeven wordt voor de auto en niet hoeft er niet op gewacht te worden. Deze bedrijven rekenen ook een marge/provisie op de auto. Zomede is het aan te raden om de auto zelf online aan te bieden via bijvoorbeeld “Marktplaats”, “Autotrader” of “Autoscout24”


Zelf verkopen.
Het zelf verkopen van je auto kan op verschillende sites, de grootste sites hiervoor zijn Marktplaats.nl en Autoscout24.nl

Voordelen.

 • Meer geld voor je auto
 • Zelf bepalen hoe je alles wilt vertellen
 • Zeer veel bezoekers per dag
 • Hoge kans op verkoop

 

Nadelen.

 • Belletjes / e-mail berichten
 • Bezoeken (proefritten)
 • Biedingen
 • Zelf onderhandelen

Laten verkopen (ontzorgen / uitbesteden).
Er zijn verschillende partijen die de auto voor je willen verkopen, geef aan wat voorn auto je hebt en zij regelen de rest (vaak kosteloos). Dit loopt via een dealer-platform (de auto wordt op een dealer forum aangeboden en de dealers kunnen hierop bieden) of het bedrijf koopt zelf de auto van jou, om deze later zelf door te verkopen of te exporteren.
Deze bedrijven zijn geen goede boel instanties, zij zullen vrijwel nooit het zelfde bedrag geven als dat je krijgt als je de auto zelf zou verkopen. Zij moeten ook geld verdienen.
Hieronder de top 6 van deze bedrijven.

 1. ikwilvanmijnautoaf.nl
 2. wijkopenautos.nl
 3. 247autoverkopen.nl
 4. Autovendi.nl
 5. ikwiljouwautokopen.nl
 6. autoinkoopspecialist.nl

Voordelen uitbesteden van de verkoop.

 • Gemak
 • Snel van je auto af
 • Geen mensen over de vloer
 • Geen onderhandelingen te voeren
 • Direct en veilig geld ontvangen voor je auto

 

Meer auto of minder uitgeven en zelf profiteren van het winst voordeel (financieel of in materie)?
Kies dan voor een geïmporteerde auto en laat het import bedrijf je helpen bij de verkoop van je auto.

Particulier financieren

Zelf verkopen, het plaatsten van een advertentie.

 1. Ga naar de site en maak een account aan.
 2. Meestal staat er ergens op de home site een ”Plaats advertentie” button.
 3. Kies de juiste rubriek ”verkoop” -> ”auto”, deze rubriek is gemaakt om jouw product (de auto) makkelijk vindbaar te maken.
 4. Kies voor een pakkende titel met de belangrijkste eigenschappen hierin verwerkt.
 5. Geef duidelijk aan onder welke conditie jouw auto verkeert (zo eerlijk mogelijk blijven dat helpt).
 6. Uploaden van duidelijke foto’s (Marktplaats helpt je bijvoorbeeld hier al bij, welke volgorde het beste is, van welke kant je een foto moet toevoegen.)
 7. Schrijf een advertentietekst, houdt er rekening mee dat vaak de eerste regels in de resultatenlijst terug komt.
 8. Voeg eventueel een opvalsticker toe, extra opvallen of link naar je website kan helpen bij de verkoop. (let op dit kost vaak extra geld).
 9. Bepaal de vraagprijs en geef aan of de koper mag bieden.
 10. Vul je contactgegevens in. (let op, vaak kunt je kiezen of je gegevens openbaar worden vertoond, of dat er alleen per mail/telefoon gereageerd mag worden).
 11. Als alles netjes is ingevuld moet je de advertentie plaatsen. meestal duurt het even voordat deze online staat. Er wordt dan een screening gedaan, om te zorgen dat er geen vreemde woorden of spullen worden aangeboden.

Waar moet op gelet worden als je een advertentie plaatst?

 • Verkoop geen auto die verdacht kan zijn.
 • Houd je aan de regels voor het plaatsen van een advertentie, lees de algemene voorwaarde door.
 • Let op!!! Als je privé adres (gegevens) open stelt, is het voor de dieven erg gemakkelijk om een auto te zoeken. Dit is al vaak gebeurd en nu ben je gewaarschuwd.

Kosten:
Vaak liggen deze rond de 20 en 40 euro per maand.

Besteed het verkopen van de auto uit.

 • Er zijn verschillende mogelijkheden, het bedrijf koopt direct de auto in of zij zetten de auto op een dealer platform, waar dealers op de auto kunnen bieden. Hoe werkt dit? Vul het kenteken, km stand en de extra’s in. Vaak komt er een bod, als dit een interessant ”voorlopige bod” is waar op ingegaan wordt kan er online een afspraak gemaakt voor een taxatie. Na de taxatie komt er een definitief bod en kan de auto direct daar verkopen en achtergelaten worden. Andere mogelijkheid is dat de auto op een forum komt te staan, vaak binnen een paar uur wordt er telefonisch contact opgenomen om de ingediende auto door te nemen. De dealers reageren vaak binnen 24 uur en het bedrijf koppelt dit dan terug.

Beide mogelijkheden kosten geen geld, ook het ontvangen van een voorlopig bod en de aanvragen is vrijblijvend, de kosten die gemaakt worden zijn alleen de tijd om naar de taxatie toe te gaan als er wordt gekozen voor deze methode. Hoe verdienen deze bedrijven dan geld? Bij het verkopen van de auto als deze gekocht wordt, of als de dealer zich inschrijft op het forum moeten zij abonnementskosten betalen en een bepaalde fee over de gekochte auto.

Lease een import auto