Nieuwe auto importeren

Is het voordelig om een nieuwe auto te importeren?

Nieuwe Auto

Een nieuwe auto rijden in Nederland
Het rijden in een nieuwe auto geeft veel mensen een fijn gevoel, u heeft een garantie op de auto en alles is nieuw en ongebruikt. Als u in Nederland een nieuwe auto gaat kopen, betaald u altijd de volledige bruto BPM op de auto en 21% btw, omdat u bij de aankoop van een nieuwe auto verplicht bent om de btw in het land af te dragen waar de auto uiteindelijk geregistreerd wordt.

Wat wordt verstaan onder een nieuwe auto?
Normaal gesproken heeft u in Nederland bij de aanschaf van een nieuwe auto bij de dealer of bij een particulier niet te maken met BPM en BTW. Deze zijn namelijk al voldaan toen de auto nieuw is geleverd of wanneer deze is ingevoerd.

Afhankelijk van de leeftijd van de auto moet deze voor de BTW als “nieuw” worden beschouwd. Wanneer de auto minder dan 6000 km heeft gereden of jonger is dan zes maanden dan wordt de auto als “nieuw” behandeld en moet er BTW worden betaald in Nederland

Is het voordelig om een nieuwe auto te laten importeren?
De antwoord op deze vraag is: Ja, vaak wel.
We zien vaak dat een besparing mogelijk is van gemiddeld 10% t.o.v. de Nederlandse markt.

Dit komt door hoge kortingen die kunnen gegeven worden door sommige Duitse dealers op nieuwe auto’s. Hieronder kunt u een voorbeeld zien waarbij dit zo is.
De Peugeot 5008 is een van de best verkochte auto’s in Nederland, in 2017.

De besparing op deze auto als u deze zou laten importeren, is bijna 17% t.o.v. de Nederlandse markt. Het kan dus Lucratief zijn om te kijken of het niet voordeliger is om een nieuwe auto te laten importeren. Als u een nieuwe auto koopt, heeft deze altijd een fabrieksgarantie (werksgarantie). De duur van de garantie verschillt per merk en is meestal tussen 1 en 3 jaar geldig vanaf de eerste toelating. De garantie kunt bij het aankopen van de auto ook voor een langere periode aanschaffen tegen een meerprijs. Het voordeel van een werksgarantie is dat u bij elke dealer in heel Europa terecht kunt met uw auto en zomede ook in Nederland bij de dealer in uw buurt.

U koopt een nieuwe auto onder de zelfde voorwaarde, het enige verschil is het prijskaartje!

U kunt ten alle tijden een vrijblijvende offerte op laten stellen en het verschil van de kosten bekijken. Hiervoor kunt u het beste de auto online configureren via de online configurator van de auto merk die u wenst en de configuratie als pdf opslaan. Hierdoor weet u de exacte prijs van de auto in Nederland en kunt u deze laten vergelijken.

Bekijk een voorbeeld configuratie van een Peugeot 5008:
De berekening is gemaakt op de officiële website van Peugeot in Nederland. Hieronder de auto en de opties die in de berekening zijn mee genomen:

– Active 1.2 PureTech 130 EAT6 Automaat
– Kleur (Bleu Bourrasque)
– Peugeot Connect 3D NAV incl DAB+
– Parkeerhulp voor (In Duitsland heb je standaard voor en achter parkeerhulp)

Auto uit Nederland (incl. BTW)
Aankoop auto €38.000,- (incl. BPM)
Opties €2.050,-
Vaak komen hier nog rijklaarmaakkosten bij
________________________
 Totaal kosten €40.050,- (NL)
______________________ 

Auto uit Duitsland (incl. BTW)
Aankoop auto (17% korting) incl. opties € 26.499,-
Bpm €5.135,-
Invoer kosten €1.651,-
________________________
Totaal kosten €33.285,- (NL)
________________________

vraag hier een offerte aan en bekijk het verschil