Occasion importeren

Ben je opzoek naar een Duite occasion auto?

Gebruikte Auto

Ben je van plan een auto te importeren?

Een goede keus! Je hebt meer keuze en kunt tot wel 30% besparen op de aankoopprijs van een occasion auto. Maar hoe vindt je een goede en betrouwbare importauto en hoe regel je dat hij bij u voor de deur komt? Met zo min mogelijk zorgen en tijdverspilling!

Deze site helpt je in deze zoektocht en om de vragen die er zijn te beantwoorden.

Waarom importeren?

Meer auto voor minder geld.
Het aanbod in Duitsland is veel groter, de auto’s zijn completer en goed onderhouden. 95% kans dat je voor hetzelfde budget in Duitsland een veel luxer uitgeruste auto vindt dan in Nederland. Zelfs als je er voor kiest om de gehele import te laat verzorgen. Waarom? Vaak verdien je tijdens de onderhandeling de importkosten al bijna terug.

Fabrieksgarantie is ook in Nederland geldig.
Omdat Duitsland en Nederland bij de Europese Unie horen, geld de garantie ook in Nederland. Bij problemen kan je gewoon naar een dealer in uw buurt.

Voordeel.
Onder de streep incl. aankoop, invoer en importkosten een voordeel van gemiddeld 5% – 30% ten opzichte van Nederlandse marktprijs. Een auto kopen in Duitsland geeft direct al een voordeel omdat in Duitsland 19% mwst. (Duitse BTW) betaald moet worden ipv 21% in Nederland. Dus op de aankoop van de auto bespaar je al gelijk 2% ten opzichte van de Nederlandse 21% btw.

Betrouwbaarheid.
In Duitsland zijn handelaren verplicht, om accurate gegevens te vermelden. De regels in Duitsland zijn streng en autodealers hebben weinig speelruimte om onder de wet uit te komen. Dat vergroot de betrouwbaarheid van de automarkt in Duitsland. Zeker omdat in heel Duitsland een aankoopkeuring uitgevoerd kan worden om geen risico lopen om een kat in de zak te kopen!


Hoe beoordeel ik een auto in Duitsland?
Als je een auto uit Duitsland wilt importeren, kost het zeker een dag; de reis naar de auto heen en terug. Bovendien is het beoordelen van de kwaliteit/status van een auto lastig, zeker met de techniek van tegenwoordig wordt het er niet makkelijker op. Vaak moet je blind vertrouwen op de verkoper.

Er zijn veel zaken waaraan u moet denken als u een auto gaat kopen, ook in Nederland. Er is veel voordeel te behalen als je kiest voor het importeren – als je weet hoe je dat het voordeligst kan doen! Soms kan het zijn dat het model dat je wilt hebben toch niet het gewenste voordeel oplevert. Maar als je niet op onderzoek uit gaat kan je nooit weten of er een voordeel te behalen was. Wist je bijvoorbeeld dat elk meer auto’s worden geïmporteerd naar Nederland? Dat er meer dan 200.000 auto’s in 2017 geïmporteerd zijn? Omdat er steeds meer vraag is komen er ook steeds meer bedrijven op de markt die je de zorgen uit hand nemen.


Aankoopkeuring laten uitvoeren in Duitsland


Waarom uit Duitsland?
Duitsland staat bekend als het autoland. Duitsland kent talloze autofabrieken, de Duitse-economie draait voornamelijk om deze auto-industrie. In Duitsland draait het meer om het hogere segment, denk aan BMW, Audi, Mercedes en Volkswagen. Wij kennen Duitsland ook wel met de kreet als de Duitse Gründlichkeit, dat is niet voor niets. De standaard Duitse auto wordt vaak completer geleverd. Veel extra’s waar wij in Nederland extra voor moeten betalen, maar in Duitsland zijn deze opties minder duur bij aanschaf of zit standaard in de auto.

Dus, je krijgt een luxere auto voor hetzelfde budget – of dezelfde auto voor een lagere prijs.

Top 5 landen herkomst import:


De zoektocht naar een tweedehands auto begint online.

Het begin.
Geen zin en tijd om alle dealers of aanbieders in het buitenland te bezoeken.
Twijfelen of je nu een tweedehands auto wilt kopen van een particuliere verkoper of een dealer.

Tegenwoordig kan je het volledige occasion aanbod online vinden, zo kun je je eenvoudig oriënteren. Voordat je besluit om verder te gaan om de auto zelf te bekijk zijn genoeg mogelijkheden om de toestand van een auto te controleren zonder de auto zelf te zien.  Hiervoor is een aankoopkeuring erg handig, dit is een keuring die door een onafhankelijke instantie wordt uitgevoerd. Na de keuring/controle volgt een rapport met de werkelijke toestand van de auto. Dit kan uitgevoerd worden bij een dealer of particuliere verkoper. Zomede is het dus ook mogelijk om veilig en zonder te veel risico’s een auto te kopen van een privépersoon.

Hoe kan ik het beste zelf zoeken?
Er zijn tientallen verschillende tweedehands autosites: Autoscout24.de, Pkw.de, Mobile.de en Auto.de zijn de beste, grootste sites in Duitsland. Op Autoscout en Mobile tref je het grootste aanbod aan. Pkw.de en Autoscout24.de heeft een speciale zoekfunctie, namelijk een ‘superaanbieding’. Hierbij wordt de Duitse marktwaarde van de auto aangegeven en bepaald aan de hand van de specificaties van de auto. Je voordeel wordt meteen aangegeven. Hierdoor heb je een beter beeld van de auto en de markt.

Dit zijn de beste Duitse websites waar je het beste zelf kan zoeken naar een passende occasion.

 1. Mobile.de
 2. Autoscout24.de
 3. Automarkt.de
 4. Pkw.de

Importeren uitbesteden.
Je kan ook voor kiezen om de auto door een import bedrijf te laten uitvoeren. Vaak zijn er verschillende pakketten of service mogelijkheden, neem bijvoorbeeld het ”Zoek mijn auto” of ”Importeer mijn auto”.
Het voordeel hiervan is dat de import bedrijven hier dagelijks mee bezig zijn, de automarkt goed kennen, weten wat een goede aanbieding is. Natuurlijk moet hier ook voor betaald worden, maar deze kosten kunnen door de onderhandeling al snel verlaagt of zelf terug verdiend worden.

Zoek mijn auto.
Een vrijblijvende service, je ontvangt een offerte voor de import van de auto. Gaat u daarmee akkoord, dan wordt er (indien je er voor gekozen hebt) de aankoopkeuring inplannen en import van de auto regelen. Bij de aankoop van een auto wordt er indien mogelijk onderhandeld met de verkopende partij.  Je hoeft alleen maar zorgeloos achterover te leunen! Je wordt per mobiel en/of via het online klantenpaneel op de hoogte van het volledige importproces.

Importeer mijn auto.
Heb je al een auto gevonden in Duitsland? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan om de volledige import voor u verzorgen. Er wordt gestreefd om binnen veertien werkdagen de gehele import te realiseren. Zonder zorgen, met een aankoopkeuring voor de aankoop, de juiste papieren, invoer, belastingaangifte en nieuwe kentekenplaten. Je geeft aan om welke auto het gaat door de link/de papieren of gegevens van de auto door te geven. Op basis daarvan wordt er een vrijblijvende offerte opgesteld. Indien je daarmee akkoord gaat, wordt het importproces in werking gezet.

Wat kan allemaal nog meer?

 

 • Auto importeren uit Duitsland
 • De juiste importauto voor u zoeken
 • De laagste BPM berekenen voor uw importauto
 • Een aankoopkeuring in Duitsland laten uitvoeren
 • Kilometer manipulatiecheck
 • Een auto voor u aankopen (veilig betalen)
 • Aankooponderhandeling door Duitse medewerkers
 • Controle van de auto papieren
 • Verzekerd transport en stalling
 • De RDW en douane afhandelen
 • Lease of financiering voor uw importauto
 • Reinigen (binnen/buiten)
 • Polijsten & Detailen
 • Uw auto voorzien van een Nano (keramiek) coating
 • Ophaal & Uitleverings service
 • Export kenteken (zelf terug rijden)
 • Onderhandelen
 • aankoopbegeleiding
 • Transport geheel Europa

Lees hier de volledige werkwijze voor het uitbesteden van het importeren van je droom auto!