Uitgebreide voertuigcontrole in Duitsland

Beschadigingen op Audi A4

Stelling:
Je hebt een mooie auto gezien in Duitsland, je wilt weten of de auto in werkelijkheid ook echt zo is als beschreven wordt. Je kan altijd naar de dealer of handelaar reizen om de auto daar te bekijken.

Weet je waar je naar moet kijken?
Weet je wat de min punten zijn van de auto?
Weet je de toestand goed en juist te beoordelen?

Vaak is dit de reden (drempel) om niet in Duitsland te kopen. Hiervoor is een betaalbare oplossing, laat een onafhankelijke aankoop keuring op de auto uitvoeren. Zorg dat je nooit een auto koopt zonder dat je op de hoogte bent van de toestand. Door een aankoopkeuring sluit je direct risico’s uit en krijg je een overzicht van de volledige toestand en hierdoor weet je precies wat je te verwachten staat als je tot koop over gaat.

Voordelen van een aankoopkeuring in Duitsland:

✓ Controle van de Carrosserie en binnenruimte
✓ Technische controle (Motor, versnellingsbak, uitlaatsysteem en elektrische onderdelen)
✓ Controle van de wielen, velgen en het rem systeem
✓ Controle op kilometermanipulatie (optioneel ”aan te raden”)
✓ Veilig en verstandig aankoop als je vooraf op de hoogte bent van de algemene conditie van de auto
✓ Een aankoopbeslissing kan comfortabel vanuit huis genomen worden door middel van het opgestelde rapport
✓ De reis naar de verkoper ontstaat alleen bij een positieve aankoopbeslissing (optie hoeft niet, dit kan je ook uitbesteden)
✓ Verhoogde inkoopradius en dus gunstiger prijsmogelijkheden (onderhandeling)
✓ Zwarte schapen of kwaadaardige verkopers worden zonder kosten gefilterd. (Als de verkopende partij niet akkoord gaat met een aankoopkeuring weet je direct wat er iets niet klopt)
✓ De aankoopkeuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bedrijf
✓ Keuring kan in geheel Duitsland uitgevoerd worden
✓ Binnen 4 dagen na de bestelling een deskundig rapport binnen
✓ Rapport kan in verschillende talen worden opgesteld
✓ Het import bedrijf begeleid je door het rapport en geeft hier ook zijn mening over

Boek hieronder de aankoopkeuring.

Voorbeeld:
Je ziet een VW GTI staan die 3 jaar oud is en hij heeft 15.000 kilometers gereden. Kan je denken; zo dat vertrouw ik niet en je gaat verder. Of, zo dat zijn weinig kilometers, je belt de verkoper en hij verteld dat de auto van een oud mannetje is geweest (”Ok, een oudere heer met een GTI, kan, maar is vreemd).
Maar om er zeker te zijn kan je als extra optie bij de aankoopkeuring een kilometermanipulatiecheck boeken. Tijdens de aankoopkeuring in Duitsland worden alle stuurapparaten in de auto uitgelezen, om zo een manipulatie van de kilometerstand uit te sluiten. Kosten hiervoor bedragen € 59,-. De ‘Kilometer manipulatiecheck‘ is mogelijk op auto’s die na 2005 zijn geproduceerd en kan alleen op de volgende merken uitgevoerd worden: BMW, Mercedes, VW, Audi, Seat, Skoda en Renault. Door de vooruitgang van de techniek komen hier steeds meer merken bij.


Uitgebreid & waardevol informatie door het aankoopkeuringsrapport die bestaat uit  meerdere pagina’s,
Het opgestelde rapport wordt dezelfde dag nog met je doorgenomen.

  • Foto’s incl. beschrijving en eventuele (voor)schade of kenmerken
  • Aankoopkeuring in Duitsland binnen 5 werkdagen mogelijk
  • Binnen 24 uur na de aankoopkeuring is het rapport beschikbaar
  • Het rapport is in het Nederlands leverbaar
  • Veilig en snel betalen via iDEAL & PayPal

Onafhankelijke aankoopkeuring.
Door de aankoopkeuring krijg je een goed en geheel beeld van de toestand van de auto, een volledig overzicht van alle kenmerken en mogelijke (voor)schade of afwijkingen zover deze te beoordelen zijn. Het rapport bestaat uit min. 9 pagina’s en wordt samen gesteld door een onafhankelijke instantie in Duitsland. Alle zaken die de inspecteur tegen komt worden nauwkeurig vastgelegd in een foto rapportage en hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de aangeboden auto.
Door een aankoopkeuring te laten uitvoeren, is het mogelijk om de importauto op afstand te kunnen beoordelen zonder hem zelf gezien te hebben. Je voordeel is dat je zelf niet aanwezig hoeft te zijn en geen technische kennis hoeft te hebben.

Werken met een aankoopkeuring in Duitsland geeft je ook de benodigde zekerheid om een auto van een particulier te kopen die je niet kent.

Rapport aankoopkeuring in DuitslandAankoopkeuring Duitsland uitrusting in import auto

Schade uit het aankoopkeuringsrapport

foto's import auto uit aankoopkeuringSchade foto moment uit het aankoopkeuringsrapport


Zelf je import regelen.
Wil je zelf een auto importeren uit Duitsland? Weet wat je koopt, laat een deskundige en onafhankelijke aankoopkeuring uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf in Duitsland.
Voor slechts € 199  kan je een aankoopkeuring laten uitvoeren op de auto die je in Duitsland op het oog hebt. Je ontvangt een overzichtelijk en uitgebreid rapport met alle kenmerken en foto’s.

Deze uitbreiding op de aankoopkeuring is mogelijk vanaf 2005 voor de volgende merken: BMW, Mercedes, VW, Audi, Seat, Skoda en Renault. Er wordt dagelijks gewerkt om meer merken en modellen toe te voegen in de lijst.